Het Gala voor het Kind – The Online Edition, dat zondagavond 26 april via een livestream vanuit Stadion Galgenwaard plaats vond, heeft met ruim 16.000 views niet minder dan € 11.256 aan donaties opgeleverd. Daarmee is het een meer dan geslaagde avond geworden om ondernemers die het door het corona virus zwaar hebben een steuntje in de rug te bieden.

Om precies 20:00 uur trapte FC Utrecht-trainer John van den Brom het evenement af en na het eerste optreden van de ForEverly Brothers wenste burgermeester Jan van Zanen via een video de online kijkers een leuke avond toe. Presentator Harold Verwoert kondigde daarna een breed scala van artiesten aan, zoals Louisa Verwoert, Jeremy Hazeleger, DJ Dos Sàntos, Fabienne Juliette Noorlander, Bart Juwett, Delano Duncker, Michael Oomen, Ingrid Simons en Bryan B. En dat alles met op de achtergrond het prachtige stadion als decor. Via een online veiling kon geboden worden op gave veilingitems, zoals een FC Utrecht wielrenfiets, een door alle spelers gesigneerd voetbalshirt, in 3d geprinte Domtorens, een door kunstenaar Ton Pret beschilderde en door Wesley Sneijder gesigneerde voetbal. Tijdens de uitzending stelde een aantal artiesten ook nog een optreden beschikbaar.

Speciale dank van de organisatie gaat uit naar UBN Uitzendbureau, Remotive, Showdesign, De Regisseurs, De Landgoederij, FC Utrecht, Muntstad, De Scootergarage, Marvin’s, Kapsalon Mulder, Driessen Food, BHG, Ton Pret, John Noy, Familie Rutten, Van Den Bergh Optiek, Michel Poort en Tante Ivy voor hun inzet om deze online editie mogelijk te maken!