De door de kunstenaar Michel Poort zo prachtig beschilderde vleugel wordt een steeds begeerlijker item voor de veiling bij het derde Gala voor het Kind, op donderdag 28 mei in Stadion Galgenwaard. Nadat eerder al de spelers van FC Utrecht hun handtekening zetten, deed Hans van Breukelen (oud-keeper van onder meer FC Utrecht en het Nederlands Elftal) donderdagavond 5 maart hetzelfde.

Vleugel tussen glimmende Audi’s
Van Breukelen zette zijn handtekening tijdens een muzikale en culinaire avond in de Audi-showroom van Muntstad in De Meern. Daarbij stond de vleugel, die tot aan het Gala voor het Kind tussen de glimmende Audi’s staat opgesteld, centraal. Muntstad had voor deze bijzondere avond relaties uitgenodigd, maar ook de partners van onder andere FC Utrecht Maatschappelijk waren royaal vertegenwoordigd. Merel Boelie, deelneemster aan het tv-programma Utopia, was eveneens aanwezig om haar sympathie te betuigen aan acties die ten goede komen aan kinderen die het minder goed hebben.

Wonderkind Jayden
Muzikaal hoogtepunt was een optreden van het achtjarig pianowonderkind Jayden Ordoñez, die voor het aandachtig gehoor enkele stukken speelde. Maar de avond ging eigenlijk om andere kinderen, zoals Janita Noorlander van Gala voor het Kind toelichtte. “We leven in een mooi land, maar er leven hier ook kinderen onder de armoedegrens en voor die kinderen komen wij in actie.” Dat gebeurt dus eind mei op het veld van Stadion Galgenwaard, waar dan een bijzondere avond plaatsvindt waarvan de opbrengst naar drie goede doelen gaat: FC Utrecht Maatschappelijk, IT4Kids en De Magische Speelgoedwinkel.

‘Schitterend kunstwerk’
Hans van Breukelen deed een oproep om bij het Gala zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de goede doelen. “Alle drie de doelen zijn belangrijk en doen goed werk”, zei hij. “Lang geleden gingen wij als spelers van FC Utrecht al bij scholen op bezoek om de binding met de club te versterken”, vertelde hij. “Het is mooi dat FC Utrecht Maatschappelijk eigenlijk in die traditie is verder gegaan, al pakken zij het veel grondiger aan dan wij toen. Ik hoop echt dat de prachtige vleugel op 28 mei een topopbrengst oplevert. Het is een schitterend kunstwerk geworden, dat iedereen toch wel graag in zijn huiskamer zou willen hebben staan.”

Welkom bij Muntstad
Gastheer Jeroen Suk, manager van het Business Center van Muntstad, onderschreef de oproep van de oud-keeper. “Natuurlijk kun je bij ons erg mooie auto’s kopen, maar ook de vleugel staat hier aan de Landzigt voorlopig nog te pronken”, zei Suk. “Iedereen is van harte welkom om hier binnen te lopen en een kijkje te komen nemen. Na 28 mei staan hier nog steeds auto’s, maar is de vleugel weg. Ik hoop dat die dan op de veiling van het Gala voor het Kind een enorm bedrag heeft opgebracht.”